Bijspijkercursus

woensdag ochtend 4 april begint er een nieuwe groep!

Deze cursus is speciaal voor honden die om wat voor reden dan ook geen puppycursus gevolgd hebben. Er is geen leeftijdsgrens, wel willen we dat de honden volgens schema ingeënt zijn of dat er met een titer gemeten is dat de honden nog voldoende beschermd zijn tegen hondenziektes. Met angstige honden houden we rekening, maar voor honden die echt naar andere mensen of andere honden uitvallen is privéles een betere optie.

Onze lessen duren 45 minuten en zijn heel speels, zo kun je de aandacht van je hond vasthouden zonder hem te overvragen. Een van de belangrijkste dingen die je je hond kunt leren is namelijk dat leren leuk is.

Voor wie is deze training?


Onze doelgroep is mensen die een leuke huishond willen, natuurlijk kun je met een huishond nog steeds sport doen en zijn ook de werkrassen welkom. Onze keuze is vooral merkbaar in de kleinere dingen.
Wij vinden het belangrijk dat de honden vertrouwen krijgen, in hun baas, de wereld om zich heen en ook in elkaar. Als het mogelijk is laten we ze dus tijdens de les ook af en toe spelen, dan kunnen wij aanwijzen wat correct spelgedrag, wanneer je bij moet sturen en hoe je dat moet doen. Dit betekent dat de honden weten dat er tijdens de les gespeeld kan worden en dus sneller afgeleid zijn. Maar ‘in het echt’ kan er ook altijd gespeeld worden en door de oefeningen in kleine, leuke, stapjes op te breken zorgen we er voor dat je hond er voor kiest om toch met jou bezig te gaan.

Rust en geduld vinden wij belangrijke vaardigheden die een hond aan moet leren. Dit betekent niet dat alleen makke lammetjes welkom zijn. Juist hele drukke enthousiaste honden hebben hier baat bij. Wij leren honden dat wachten leuk is en heel veel op kan leveren.
We leren alle commando’s vanaf de basis aan. Omdat wij alleen op positieve wijze trainen zijn de lessen heel geschikt om kinderen bij te betrekken, deze zijn dus ook welkom.

Kleine groepen!


Wij werken met hele kleine groepen, maximaal 3 hondjes per groep in de bijspijkercursus. Op deze manier profiteer je van de voordelen van groepsles en van privéles.
Er zijn nog steeds meerdere hondjes, dus de honden wennen aan elkaar en we kunnen bepaalde opdrachten samen uitvoeren.
Maar er zijn wel zo weinig honden dat je niet hoeft te wachten op anderen en we precies zien wat je doet zodat we direct kunnen bijsturen als dit nodig is.

Clickertraining


In de puppycursus clickertraining wordt, zoals de naam al zegt, les gegeven volgens de clicker-methode. Dit is een trainingsmethode gebaseerd op het belonen van goed gedrag (lees hier meer over clickertraining).
Omdat je op een speelse manier de basis commando’s aanleert, zorgt deze manier van trainen voor een hele sterke band en helpt het bij het bouwen van het zelfvertrouwen van je hond, beiden heel belangrijk voor een zorgeloos leven.

Materiaal voor thuis


Als lid van onze hondenschool krijg je toegang tot een stap voor stap uitleg van alle oefeningen die in de cursus aan bod komen. Omdat iedereen deze thuis op zijn gemak door kan lezen kunnen we in de lessen direct aan de slag. Natuurlijk is dit geen online cursus en krijgt iedereen tijdens de training tips en aanwijzingen. Door op deze manier te werken heb je steeds de aandacht bij je hond. Wij leren honden dus niet graven, piepen, blaffen en dergelijke terwijl de baas naar langdurige uitleg moet luisteren.

Wanneer?

De cursus wordt gegeven op woensdag of zondag ochtend. Ongeveer iedere 4 weken start een nieuwe groep. De eerstvolgende groep start:
woensdag 4 april om 10:15 (nog 2 plaatsen beschikbaar)

De kosten zijn 199 euro voor 8 lessen. Aanmelden kan via dit formulier

Locatie

De training is op een losloop veld in park schothorst-noord, op de grens van Amersfoort en Hoogland, ten hoogte van de luistergang.

blijven