Puppycursus clickertraining

Zondag 4 & 25 maart beginnen er nieuwe groepen, zie de agenda!

Deze cursus is speciaal voor pups, om met de cursus te beginnen moet je hond al zijn entingen binnen hebben en mag hij maximaal 16 weken oud zijn. Bij jongere pups is het besmettingsrisico te groot omdat we op een uitlaatveld trainen. Ze kunnen terwijl ze op de volgende ronde wachten wel alvast mee doen met de socialisatie lessen.
Oudere honden kunnen niet mee doen met de puppycursus, dit doen we om de leeftijden niet te ver van elkaar te laten liggen. We hebben wel een bijspijkercursus zonder leeftijdsgrens waar honden het zelfde leren.

Onze lessen duren 45 minuten en zijn heel speels, zo kun je de aandacht van je pup vasthouden zonder hem te overvragen. Een van de belangrijkste dingen die je je pup kunt leren is namelijk dat leren leuk is.

Voor wie is deze training?


Onze doelgroep is mensen die een leuke huishond willen, natuurlijk kun je met een huishond nog steeds sport doen en zijn ook de werkrassen welkom. Onze keuze is vooral merkbaar in de kleinere dingen.
Zo laten wij de pups onder begeleiding spelen, omdat wij het heel belangrijk vinden dat de honden sociale manieren leren. Tijdens het spel kunnen wij aanwijzen wanneer het nog leuk is, wanneer je bij wilt sturen en hoe je dit doet. Sommige hondenscholen laten honden niet spelen, omdat het voor honden moeilijker is om zich te kunnen concentreren als ze weten dat er ook gespeeld kan worden. Door onze keuze leren ze de commando’s dus misschien iets langzamer, maar wij vinden het belangrijker dat je hond overal mee naar toe kan, dan dat hij perfect luistert als je zit of af zegt.
Er wordt veel aandacht besteed aan een goede band met je hond, je leert hoe je je hond moet verzorgen op zo’n manier dat hij het ook fijn vindt, van borstelen tot nagels knippen en natuurlijk werken we aan gehoorzaamheid.
Rust en geduld vinden wij belangrijke vaardigheden die een hond aan moet leren. Dit betekent niet dat alleen makke lammetjes welkom zijn. Juist hele drukke enthousiaste honden hebben hier baat bij. Wij leren honden dat wachten leuk is en heel veel op kan leveren.
We leren alle commando’s vanaf de basis aan. Omdat wij alleen op positieve wijze trainen zijn de lessen heel geschikt om kinderen bij te betrekken, deze zijn dus ook welkom.

Kleine groepen!

puppycursus lessen
Wij werken met hele kleine groepen, maximaal 3 hondjes per groep in de puppycursus. Op deze manier profiteer je van de voordelen van groepsles en van privéles.
Er zijn nog steeds meerdere hondjes, dus de honden wennen aan elkaar en we kunnen bepaalde opdrachten samen uitvoeren.
Maar er zijn wel zo weinig honden dat je niet hoeft te wachten op anderen en we precies zien wat je doet zodat we direct kunnen bijsturen als dit nodig is.

Clickertraining


In de puppycursus clickertraining wordt, zoals de naam al zegt, les gegeven volgens de clicker-methode. Dit is een trainingsmethode gebaseerd op het belonen van goed gedrag (lees hier meer over clickertraining).
Omdat je op een speelse manier de basis commando’s aanleert, zorgt deze manier van trainen voor een hele sterke band en helpt het bij het bouwen van het zelfvertrouwen van je puppy, beiden heel belangrijk voor een zorgeloze toekomst.

Materiaal voor thuis


Als lid van onze hondenschool krijg je toegang tot een stap voor stap uitleg van alle oefeningen die in de cursus aan bod komen. Omdat iedereen deze thuis op zijn gemak door kan lezen kunnen we in de lessen direct aan de slag. Natuurlijk is dit geen online cursus en krijgt iedereen tijdens de training tips en aanwijzingen. Door op deze manier te werken heb je steeds de aandacht bij je hond. Wij leren honden dus niet graven, piepen, blaffen en dergelijke terwijl de baas naar langdurige uitleg moet luisteren.

Wanneer?

De cursus wordt gegeven op zondag ochtend of middag. Ongeveer iedere 3 weken start een nieuwe groep, in de agenda staat wanneer de komende cursus-serie start.

De kosten zijn 199 euro voor 8 lessen. Aanmelden kan via dit formulier

Locatie

De training is op een losloop veld in park schothorst-noord, op de grens van Amersfoort en Hoogland, ten hoogte van de luistergang.