puppycursus clickertraining

Deze cursus is speciaal opgezet voor jonge pups, van ongeveer 12 weken, die zich nog niet zo lang kunnen concentreren. Daarom zijn de lessen iets korter, namelijk 45 minuten per keer en zit er in iedere les een extra speels element. Zo leert je puppy dat leren leuk is, werk je aan jullie band samen en werk je aan de gehoorzaamheid van je pup.

In de puppycursus clickertraining wordt, zoals de naam al zegt, les gegeven volgens de clicker-methode. Dit is een trainingsmethode gebaseerd op het belonen van goed gedrag (lees hier meer over clickertraining).
Omdat je op een speelse manier de basis commando’s aanleert, zorgt deze manier van trainen voor een hele sterke band en helpt het bij het bouwen van het zelfvertrouwen van je puppy, beiden heel belangrijk voor een zorgeloze toekomst.

puppycursus lessen

Als lid van onze hondenschool krijg je toegang tot een online stap voor stap uitleg van alle oefeningen die in de cursus aan bod komen. Omdat iedereen deze thuis op zijn gemak door kan lezen kunnen we in de lessen direct aan de slag. Natuurlijk is dit geen online cursus en krijgt iedereen tijdens de training tips en aanwijzingen. Door op deze manier te werken heb je steeds de aandacht bij je hond. Wij leren honden dus niet graven, piepen, blaffen en dergelijke terwijl de baas naar langdurige uitleg moet luisteren.

Rust en geduld vinden wij belangrijke vaardigheden die een hond aan moet leren. Dit betekent niet dat alleen makke lammetjes welkom zijn. Juist hele drukke enthousiaste honden hebben hier baat bij. Wij leren honden aan dat stil liggen wachten leuk is door in de eerste les de blijf oefening aan te leren en het vervolgens iedere les terug te laten komen.

Wij trainen in kleine groepen met maximaal 6 honden per groep. Per hond zijn er meerdere begeleiders welkom.

blijven

Voor wie is deze training?

Als je puppy volledig gevaccineerd is, ongeveer met 12, kun je aan deze cursus beginnen. We leren alle commando’s vanaf de basis aan. Omdat wij alleen op positieve wijze trainen zijn de lessen heel geschikt om kinderen bij te betrekken, deze zijn dus ook welkom.

Is je hond nog te jong, dan kun je eerst de puppy socialisatie lessen volgen. Beheerst je pup de basiscommando’s al, dan kun je mee doen aan de clicker vervolg cursus.

Wanneer?

De cursus wordt gegeven op zaterdag ochtend van 10 tot 10.45, zaterdag van 11 tot 11.45 of donderdag van 19.30 tot 20.15. Je kunt per direct instromen, en dus meteen zodra je pup 12 weken oud is mee gaan doen.

Voor 12 lessen plus een online les betaal je 150 euro. Aanmelden kan via dit formulier

Locatie

De training is op een losloop veld in park schothorst-noord, op de grens van Amersfoort en Hoogland, ten hoogte van de luistergang.