Groepslessen overzicht

Hondenschool Eigenwijs geeft de volgende groepslessen:

puppy socialisatie lessen
Losse lessen om pups de wereld te leren kennen en waarderen. Iedere les heeft een ander thema en er wordt vaak op locatie gewerkt.
Voor wie: Je kunt alleen mee doen met deze lessen als je ook de puppycursus clickertraining volgt of gaat volgen.
Wanneer: deze lessen worden samen met jou ingepland.

de puppy clicker cursus
In deze cursus leren pups op een speelse manier een leuke huisgenoot worden. Er wordt in 8 lessen van 45 minuten aandacht besteed aan gehoorzaamheid, gewerkt aan de band met je hond en tijd besteed aan verzorgingshandelingen zoals het knippen van nageltjes.
Voor wie: pups mee kunnen starten zodra ze volledig geënt zijn, ongeveer met 12 weken. Om mee te kunnen doen moet je pup bij het begin van de cursus maximaal 16 weken zijn, is je hond ouder, dan is de bijspijkercursus meer iets voor jullie.
Wanneer: De lessen zijn op zondag ochtend. Ongeveer iedere 4 weken start een nieuwe groep, op de pagina staat wanneer de komende cursusserie start. Moet je nog even wachten tot je kunt beginnen, nog een goede reden om mee te doen met de socialisatie lessen!

De bijspijkercursus
In deze cursus leren honden die om wat voor reden dan ook geen puppycursus gevolgd hebben een leuke huishond te worden. Er wordt in 8 lessen van 45 minuten gewerkt aan de basis gehoorzaamheid, de band tussen baas en hond en het vertrouwen in de wereld om ze heen.
Voor wie: Deze cursus is open voor honden van alle leeftijden.
Wanneer: er is les op zondag ochtend. Ongeveer iedere 4 weken start een nieuwe groep, op de pagina staat wanneer de komende cursusserie start.

de clicker vervolg cursus
Je hond leert ook luisteren meer afleiding en er wordt gewerkt aan geduld. In 8 lessen van 45 minuten bouwen we verder op wat de honden in de vorige cursus geleerd hebben.
Voor wie: Deze cursus is voor iedereen die de puppycursus of bijspijkercursus gevolgd heeft. Instroom van buitenaf is alleen in overleg mogelijk.
Wanneer: er is les op zondag ochtend. Ongeveer iedere 4 weken start een nieuwe groep

De thema lessen
Dit zijn losse lessen met steeds een ander onderwerp. Dit kunnen wandelingen zijn waarin we naar hondentaal kijken, gehoorzaamheids clicnics waarbij we op het hier komen focussen of fun lessen zoals hersenwerk.
Voor wie: Deze lessen zijn toegankelijk voor iedereen die bij hondenschool Eigenwijs lest of gelest heeft.
Wanneer: Deze lessen zijn op verschillende dagen en tijden. Op de pagina vind je de planning voor de komende tijd.