puppy socialisatie lessen

Zodra je een pup in huis krijgt zul je hem heel veel moeten leren, socialisatie is een van de belangrijkste dingen. Dit houdt in dat je je puppy aan alles wat hij in zijn verdere leven tegen gaat komen, laat wennen.

socialisatiesamen

Een pup heeft tot hij twaalf weken oud is de neiging om nieuwsgierig te reageren op nieuwe dingen die hij ziet hoort of ruikt. Na deze leeftijd ontwikkelt de angst zich sterker en zal hij sneller terughoudend reageren op nieuwe prikkels. Om je te helpen tijdens deze belangrijke fase hebben we speciale socialisatie lessen. Zo maak je optimaal gebruik van zijn gevoelige periode en heb je de gelegenheid om vragen te stellen.

In de puppy socialisatie lessen komt iedere week een ander thema aan bod. Zo gaan we bijvoorbeeld naar de markt, of naar de dierenarts, of oefenen we met een obstakel parcours waarna de pups onder begeleiding kunnen spelen. De jongste pups zijn natuurlijk nog niet volledig gevaccineerd, daar is rekening mee gehouden en dus werken wij nog niet in losloop gebieden. Daar kan namelijk hondenpoep van veel verschillende honden liggen, wat een groot besmettingsrisico oplevert. Natuurlijk loop je nog steeds een risico op besmetting, maar een hond die in de auto vervoerd wordt loopt ook een risico op een ongeluk. Omdat het heel belangrijk is om je puppy de wereld om zich heen te leren kennen vinden wij dat de risico’s opwegen tegen de voordelen.

socialisatie vreemde ondergronden

Voor wie is deze training?

Deze lessen zijn voor pups vanaf 8 weken die de puppycursus bij ons volgen of gaan volgen. Je kiest iedere week of je het thema interessant is en het moment uit komt en geeft je alleen op voor de lessen die je wilt en kunt volgen.

Wanneer?

De komende socialisatie lessen zijn:
24 maart: puppy obstakel parcours
naar de markt. Lees hier meer over dit thema.
naar het station. Lees hier meer over dit thema.

De lessen worden op verschillende locaties gegeven, bij de uitleg van het thema staat ook de locatie vermeld. Geef je zo ruim mogelijk van te voren op, aangezien er maximaal 3 pups per les mee mogen doen.

De kosten zijn 15 euro per les van een half uur waar maximaal 3 pups aan mee doen.