Thema lessen

Als je hond bij ons traint of ooit bij ons getraind heeft mag je mee doen aan de thema lessen. Dit zijn losse lessen, of een serie van een paar lessen achter elkaar, met een bepaald onderwerp. De onderwerpen variƫren, voorbeelden zijn hersenwerk, trucjes training, impuls controle en apporteren. De komende lessen zijn:

(losloop-) wandeling: we maken een rondje met de honden, gedeeltelijk aangelijnd. Dan kunnen we werken aan netjes mee lopen en aangelijnd gedrag naar andere honden. En het is een mooi moment om vragen te stellen over het gedrag van je hond. We lopen als voor de honden haalbaar is ook een deel los. Dan kan ik aanwijzen welke interacties goed zijn en hoe je zou kunnen bijsturen als er te wild of op een andere manier ongepast gespeeld wordt.

Hersenwerk: Ik heb verschillende puzzels voor de honden voorbereid. Hersenwerkjes zijn een leuke manier om je hond geestelijk uit te dagen, wat essentieel is voor een gelukkige hond. Als je de puzzels uit deze les thuis na maakt, heb je meer verschillende manieren om je hond zijn voer aan te bieden dan gewoon uit de voerbak.

Dog parkour: Dit is een hondensport die op agility lijkt, maar dan maak je gebruik van ‘toestellen’ die je in je omgeving vindt. Heel handig, want zo heb je straks een leuke manier om je hond tijdens de wandeling uit te dagen. En dat zorgt weer voor een betere band met je hond, waardoor hij meer aandacht voor jou gaat hebben.

Ik werk met kleine groepen: maximaal 4 honden bij de thema lessen. De kosten zijn 20 euro per les.