Verhaal Doolin – Verlatingsangst

doolin2

Doolin komt oorspronkelijk uit Spanje, maar is in een Nederlands asiel terecht gekomen. Haar grootste probleem was verlatingsangst, ze ging direct piepen als haar bazen uit zicht gingen. Haar bazen vroegen mij om te helpen om dit op te lossen, aangezien ze in verband met werk wel korte tijd alleen thuis moest kunnen zijn. Ook durfden haar bazen Doolin nog niet los te laten, omdat ze zo in haar omgeving geïnteresseerd was. Mede dankzij de grote inzet van haar bazen zijn ze nu heel gelukkig samen, zie hieronder hun verhaal


In de eerste week nadat wij Doolin opgehaald hadden uit een dierenasiel kwamen wij per toeval en gelukkig in contact met Cleo van Hondenschool Eigenwijs. Wij vertelden haar wat voor problemen we hadden om een hondje van 4,5 maand, die tot dan nog helemaal niets gewend was, op te gaan voeden.

Cleo heeft ons laten zien dat we met veel geduld en met de clicker training echt heel veel konden bereiken. Tijdens de 1e ontmoeting tussen Cleo en Doolin bij ons thuis bleek dat Cleo precies de goede snaar kon raken bij ons hondje. Zij liet Doolin hond zijn en ons zien hoe Doolin daarop reageert. Van niet alleen thuis kunnen zijn, aan de riem lopen , zitten, liggen, komen en noem alle dingen maar op die handig zijn voor een hond om te kunnen heeft zij met Doolin en ons getraind.

Nu is Doolin inmiddels 4 jaar en wij hebben een fantastische hond aan haar, zo enthousiast, lief en gezellig dat wij onszelf heel gelukkig prijzen met onze ontmoeting toentertijd. Wij zijn er van overtuigd dat als wij elkaar toen hadden ontmoet wij zeker niet der Doolin hadden gekregen die wij nu hebben. Doolin speelt graag met de bal, wandelt en snuffelt en vind het leuk en soms ook spannend om andere honden tegen te komen. Met de meeste honden is zij snel vriendjes en dat komt door het vertrouwen dat zij heeft gekregen om los om het veld andere honden tegemoet te treden.

Cleo heeft ons laten zien dat Doolin dit heel goed kan, zij is met ons meegegaan naar bijvoorbeeld de Soesterduinen en naar het Erkermederstrand waar wij dit met haar hebben getraind. De soesterduinen zijn inmiddels een favoriete plek voor doolin en ons geworden.
Doolin is nu een hond waar we elke dag volop van genieten.