Bijspijkercursus


Let op: ik ben overgestapt van groepslessen naar het geven van online cursussen. Cursisten zijn hier heel enthousiast over en ook ik denk jullie hiermee beter te helpen dan met een fysieke puppycursus. De online puppycursus staat al online. Binnenkort hoop ik ook de bijspijkercursus online te hebben.

Onderstaande cursus wordt dus niet langer gegeven. Houd mijn cursus pagina in de gaten voor de online cursussen.


Dit zijn privé lessen waarin we werken aan de basis die je hond nodig heeft om een leuke huisgenoot te zijn en blijven. Deze lessen zijn speciaal voor honden die om wat voor reden dan ook geen puppycursus gevolgd hebben. We bouwen alle oefeningen daarom stap voor stap op. Er is geen leeftijdsgrens, wel willen we dat de honden volgens schema ingeënt zijn of dat er met een titer gemeten is dat de honden nog voldoende beschermd zijn tegen hondenziektes. Met angstige honden houden we rekening, maar voor honden die echt naar andere mensen of andere honden uitvallen is een gespecialiseerd gedragsconsult een betere optie.

Onze lessen duren 45 minuten en zijn heel speels, zo kun je de aandacht van je hond vasthouden zonder hem te overvragen. Een van de belangrijkste dingen die je je hond kunt leren is namelijk dat leren leuk is.

Voor wie is deze training?


Onze doelgroep is mensen die een leuke huishond willen, natuurlijk kun je met een huishond nog steeds sport doen en zijn ook de werkrassen welkom. Onze keuze is vooral merkbaar in de kleinere dingen.
Wij vinden het belangrijk dat de honden vertrouwen krijgen, in hun baas, de wereld om zich heen en ook in elkaar. We trainen op een losloop veld. Als het mogelijk is laten we de hond tijdens de les ook af en toe spelen, dan kunnen wij aanwijzen wat correct spelgedrag, wanneer je bij moet sturen en hoe je dat moet doen. Dit betekent dat de honden weten dat er tijdens de les gespeeld kan worden en dus sneller afgeleid zijn. Maar ‘in het echt’ kan er ook altijd gespeeld worden en door de oefeningen in kleine, leuke, stapjes op te breken zorgen we er voor dat je hond er voor kiest om toch met jou bezig te gaan.

Rust en geduld vinden wij belangrijke vaardigheden die een hond aan moet leren. Dit betekent niet dat alleen makke lammetjes welkom zijn. Juist hele drukke enthousiaste honden hebben hier baat bij. Wij leren honden dat wachten leuk is en heel veel op kan leveren.
We leren alle commando’s vanaf de basis aan. Omdat wij alleen op positieve wijze trainen zijn de lessen heel geschikt om kinderen bij te betrekken, deze zijn dus ook welkom.

Privé lessen

Zoals eerder gezegd is dit een privécursus. Je hebt dus één op één les met mij (uiteraard mogen je partner, kinderen, etc. mee). De tijden zijn flexibel, in principe is er iedere week één les, maar dit kan in overleg.

Materiaal voor thuis


Uit eigen ervaring weet ik dat je vaak bij thuiskomst niet meer helemaal weet hoe een oefening precies moet. Dat is heel vervelend, want je hond is vaker thuis dan in de training. Daarom krijg je na iedere les van mij een lesbrief. In deze lesbrief staat voor iedere oefening een filmpje. In deze filmpjes worden de oefeningen met hond voorgedaan, en er wordt uitgelegd wat het nut is en waar je op kunt letten tijdens het oefenen. Natuurlijk is dit geen online cursus en krijg je tijdens de training tips en aanwijzingen. Maar door op deze manier te werken kun je bij de les je aandacht bij je hond houden. Zo voorkomen we ook gelijk dat je hond leert graven, piepen, blaffen of ander vervelend gedrag terwijl de baas naar langdurige uitleg moet luisteren.

Hieronder een voorbeeld van een van de filmpje uit een lesbrief.

Clickertraining


In de bijspijkercursus clickertraining wordt, zoals de naam al zegt, les gegeven volgens de clicker-methode. Dit is een trainingsmethode gebaseerd op het belonen van goed gedrag (lees hier meer over clickertraining).
Omdat je op een speelse manier de basis commando’s aanleert, zorgt deze manier van trainen voor een hele sterke band en helpt het bij het bouwen van het zelfvertrouwen van je hond, beiden heel belangrijk voor een zorgeloos leven.

Kosten en Locatie

Deze cursus telt 8 lessen van 45 minuten en kost 399 euro. Aanmelden kan via dit formulier

De training is op een losloop veld in park schothorst-noord, op de grens van Amersfoort en Hoogland, ten hoogte van de luistergang.

Een clicker en een tasjes voor hondenbrokjes krijg je gratis bij de eerste training.