Tricks en Fun cursus

Deze cursus is opgezet voor mensen die het leuk vinden om met hun hond te trainen, maar niet perse gehoorzaamheid willen doen. Je leert op basis van clickertraining uitdagende kunstjes die een hoog show-gehalte hebben. Het samen trainen versterkt de band tussen baas en hond, en zorgt ook voor de nodige mentale stimulatie. Honden vinden het heerlijk om samen bezig te zijn!

Wat leer je?

De 12 lessen zijn opgedeeld in 3 thema’s van 4 lessen: circus, dans, en film & theater.

Ieder thema heeft zijn eigen kunstjes die naar eigen niveau uit te bouwen zijn, zoals omrollen, dramatisch neervallen, door hoepels springen, pirouettes draaien, en een mooie bloem vasthouden, een fun activiteit zoals een obstakelbaan lopen en een creatieve oefening waar unieke kunstjes uit kunnen voortkomen die je samen met de hond bedenkt.

Waar is het goed voor?

Samen trainen is niet alleen heel erg leuk, wist je dat trainen een van de beste manieren is om je hond geestelijk moe te krijgen? Jij en je honden worden een hechter team, dat zul je ook in het dagelijks leven merken. Tenslotte verbeter je je eigen vaardigheden als trainer: je leert op een leuke manier complex gedrag aan door het in stapjes op te breken, leert hoe je dat gedrag op commando kan zetten en zorgt dat gedrag langer aanhoudt en dat er ook op afstand kan worden gereageerd. Ook leer je dat bepaalde kunstjes vragen om focus en rust, terwijl andere kunstjes juist vragen om onbesuisd enthousiasme, en hoe je je hond in de juiste stemming kan krijgen voor hetgene dat we op dat moment oefenen!

Vereiste voorkennis

Er zijn in principe geen leeftijdsrestricties, jong en oud kan meedoen aan deze cursus! Het volgende verwachten we wel van de hond:

  • Een basis in clicker of markertraining, zowel voor de trainer als voor de hond
  • Sociale vaardigheden van de hond: de hond moet (aangelijnd) in een groep kunnen trainen
  • De hond moet met zijn neus een target aan kunnen raken en blijven volgen, dit mag zowel je hand als een targetstick zijn.

Praktische zaken

We trainen in kleine groepen van maximaal 6 honden.

De cursus is 12 lessen voor 150 euro, en is zo opgezet dat hij twee keer gevolgd kan worden. De tweede keer leer je variaties aan op kunstjes, nieuwe, compexere kunstjes en verbeter je duur en controle op afstand. Aanmelden kan via dit formulier

Per thema van 4 lessen kan je instromen. De cursus wordt gegeven op zaterdag ochtend van 11 tot 11.45.

Locatie

De training is op een losloop veld in park schothorst-noord, op de grens van Amersfoort en Hoogland, ten hoogte van de luistergang.